Yeni Twitter Hakkında

Yeni Twitter duyurulduktan sonra bugün itibarı ile ( 16.09.2010 ) ben de denemeye başladım. Kendi sitelerinde bulunan tanıtım videosunu izlemiştim ve hoşuma da gitmişti. Gerek tasarımsal olarak gerekse sunduğu yeni özellikler bakımından Twitter sadelikten bir adım daha giderek bir çok yeni özellikler sunuyor. İlk izlenim olarak anasayfaya hemen alıştığımı söyleyebilirim. Eskisi de güzeldi, sadeydi ama bu hali daha güzel olmuş şahsen. Şahsen şu an sistemden kaynklanan kasma durumu mevcut. Onun dışında da ;

  • Twitter’in giriş sayfasının sağ panelinde; son abonelikler, abone oldukların, Trend’ler vs gibi öğeler yer alıyor. Her bir twite basınca da yan panele twit hakkında bilgiler, yapılan reply’lar çıkıyor. Eğer yoksa da twiti giren kişinin son twitleri yer alıyor.
  • Reply tuşuna basınca açılan kutucuk şahsen hoşuma gitti. Direk olarak reply’ınızı buraya yapabiliyorsunuz. Burada ek olarak bir de ” Add your Location ” ibaresi mevcut. Böylece bulunduğunuz yeri de otomatik olarak eklyebiliyorsunuz. Aslında denedim ama çalışmadı.
  • Eğer video içeren bir twit girdiyseniz yukarıda bahsettiğim, sağ panelde açılan ayrıntılarda videoyu da direk olarak izleyebiliyorsunuz.

Şimdilik gözüme çarpan noktalar bunlar. Dikkat çekici özellikler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Gerçi o zamana kadar sizlerinki de çoktan değişmiş olur.