Yarın 2009 ÖSS Yapılıyor

Şöyle bir geçmişe baktım da, 2006 yılı, benim ÖSS’ye girdiğim yıl. Arada koca bir 3 yıl geçmiş. Zaman gerçekten çok hızlı ilerliyor, ÖSS’ye girişim, sıraya oturuşum daha dün gibi aklımda :) O heyecan, stres, kitapçıkların dağıtımı, sayfaları karıştırmam … Wuww Fazla uzatmadan Uludağsözlük’ten bir kaç alıntı yaparak yazı dizimi bitireceğim :

Sınav evrakı, kimlık, fotoğraf, kalem, silgi, uç gibi malzemelerınızı yanınıza aldığınıza emin olun. Cep telefonu taşımayın. Sinir yapmayın, bu gece fazla yemek yemeyın, mıdenızı bozmayın.

Öss madurlarına verilecek en iyi tavsiye tavsiyeleri sallamamalarıdır.çünkü herkes başka bişi söler aptal olursunuz mazallah.kendinizi biliyorsunuz sonuçta,ne yapıp ne yapmamanız gerektiğinide,ozaman ne gerek var başkalarına.hem bişey olmuyor ,ben üç kez girdim hala aynıyım.

Öyle “boşver aq salla”, “hayatın sonu değil” gibi sözlere aldırış etmeyin. bunları söyleyenler benim gibi üniversitede okuyan kişilerdir. Yani sen “salla ya” diye sınavı kazanamadan elinde lise diplomasıyla bu krizde iş ararken biz o sırada üniversitede takılıyor olacağız. sen de zamanında bizim yaptığımız gibi yırt götünü biraz, gel katıl aramıza sonra beraber eğitim sistemine küfrederiz.

Eliniz terleyebilir. tombo gibi uçları kullanıyorsanız elinizin alt kısmı terli terli o cevap anahtarına sürtünebilir. sınav da size sürtünebilir. teğet geçmez ha. dikkat edin. tombo ve benzerleri sakat azizim. ille bu ucu kullanacaksanız fazladan dikkat etmelisiniz. diğer uçlar için de muhtemelen ek dikkat gerekir.

En güzeli de bu olsa gerek :

Etrafınızda ki herkesin sadece sizi rahatlatmak için türlü yalanlar sölediğinin farkında olun. sonra büyük çöküntü yaşarsınız falan! sonra size şimdi mutlaka herkes “panik yapma kızım, heyecanlanma oğlum, dünyanın sonu değil bu sınav… vs.” gibi cümleler kuruyorlardır. bunların hepsi yalan! çünkü sınava girince panik de olacaksın, heyecan da yapacaksın, gerim gerim gerileceksin de. ancak burda önemli olan bu süreyi ne kadar az tuttuğunuz! aynı zamanda, evet hayati bir önem taşımasa bile, bu sınav hayatına yön vermesi bakımından son derece önemli.

Benim yorumumu soracak olursanız kendimden örnek vermek istiyorum. Sınavdan önce kimisi okul bahçesinde tedirgin gözlerle birilerine bakacak, kimisi güle oynaya tanıdığı arkadaşlarla muhabbet edecek. Ardından içeri alımlara başlanacak, ardından yerlere geçiş ve sınavın başlayacağı o dakikayı bekleyeceksiniz. Sınıftakileri inceleyeceksiniz o anlar, sınıftakilerin yarı tedirgin yarı gülümseme dolu bakışlarını göreceksiniz, stresiniz yoksa daha da strese gireceksiniz. Sonra kitapçıklar gelecek ve dağıtılacak. Sonra inceleyeceksiniz ve kitapçığın ilk sayfasını açtığınız o an … Gerçekten tüm stresiniz bir anda geçecek ve sanki normal bir denemeye girermişçesine soruları şakır şakır yapacaksınız :) Uzun lafın kısası; kitapçığı aldıktan sonra hepsi geçecek gençler. Hele hele kitapçıkları teslim edip ailenizin veya tanıdığınızın yanına gelince. O an tadından yenmez :) İyi geçsin geçmesin o an ÖSS bitmiştir !