Profesyonel Temizlikçilerden Öğrendiğimiz Temizlik İpuçları

Mutfak Temizliğinde:

Mikrodalgaya uygun bir kabın yarısını su ve limon suyu ile doldurun. Mikrodalga fırınınızı 5 ila 10 dakika yüksekte çalıştırın. Kabı biraz soğumaya bırakın ve çıkarın. Buhar, kirleri çözmüştür. Bir sünger / bez alın ve silerek temizleyin.

Bir cam kazıyıcı, ocak, bulaşık ve cam duş kapılarını kazımak için son derece yararlıdır.

Parlatmak istediğiniz her şeyde çay ağacı yağı kullanın: mutfak lavabosu, musluklar, aletler. Şaşırtıcı ve güzel kokuyor.

Yerlerin Temizliğinde:

Kumaş veya halıda kokular varsa, su ile seyreltilmiş izopropil alkol ile ne olursa olsun püskürtmenizi tavsiye ederim.

Bu Swiffer püskürtücü şeylerini kullanırsanız, yedeklerin açılmasını zorlaştırırlar. Biraz su kaynatın ve şişeyi bir dakika boyunca kaynar suda tutun: Üst kısmı sökmeyi reddeden küçük plastik şeyi yumuşatır ve diğer şişeler gibi açıp kapatabilirsiniz. İçindeki plastik blokerleri tırnak makası ile kesin.

Banyo Temizliğinde:

Çekçek ile temizlenirse %90 daha az çaba harcarsınız.

Duşta temizleyici sprey (bir çeşit çamaşır suyu kullanıyorum). Her duşun sonunda duvarlara ve perdeye püskürtün (eğer varsa). Bu küflenmeyi önler ve duş perdesinizin ömrünü uzatır.

Genel Temizlik:

Soldan sağa ve yukarıdan aşağıya temizlik yapın. Bu sistem gerçekten mutfak ve banyo gibi daha karmaşık odalarda çalışır, çünkü bir yüzeyi kaçırmamanızı sağlar.

Kağıt havlu yerine bez kullanın, çünkü daha iyi bir iş yaparlar ve size bir ton para kazandıracaklardır.

Elektrik süpürgesini daima en son yapın. Her odayı temizledikçe, muhtemelen toz ve parçacıkları ve zemini çalmayacaksınız, böylece oda tozlandıktan ve yüzeyler silindikten sonra, iyi bir vakumla bitirebilirsiniz.