Film İzlenimim: " Transformers: Dark of the Moon (2011) "

Serinin üçüncü filmi Türkiye’de 29’unda gösterime girdi. Her ne kadar iş dolayısı ile filme ilk günden gidemesiysem de hafta sonu ( 02.07.2011 ) gitme fırsatı buldum. Film 3D olarak vizyona girdi ki daha önceki film izlenimlerim yazılarımdan da anlayacağınız üzere 3D filmlere karşı acayip gıcığım var. E, o zaman neden gidiyorsun diyenler içinse, ne yapalım diyorum. Gitmişken 3D’ye gidiyorum. Neyse, animasyon tadına ulaşırlar mı bilinmez ama o kaliteyi bekliyorum film yapımcılarından. Gelelim filme. aslında serinin ilk filmi gibiydi diyeyim. Filme insanlık tarihinin aya ilk ayak basışı ve orada koca bir metal yığını görmeleri ile başlıyor. Autobotslarla Cybertronianların savaşını sonucu Autorobotslardan birkaçının aya düşüşünü ve oradan dünyaya gelişleri ile başlıyor film. Bizim baş kahraman üniversitede okuyordu, oradan mezun olmuş bu sefer iş arıyor ki film başlangıcında güzel başrol oyuncusuyla  ( Carly ) aynı evde uyanmaları, ardından da lavobo sahnesi beni benden aldı filmin girişinde :P Konuyu dağıtmadan, bizim Sam’ın filmde iş başvuruları sonucu şirkete girişi ve oradan da olaylara dalışını konu alıyor. İlk kısımları güzel gibiydi de,

  • Her filmde olduğu gibi bu filmde de Autorobotlarla Cybetronianların karşılaşması adil değildi. İnsan ırkının müttefikleri ne alakaysa sayıca az olmalarına rağmen her türlü karşı tarafın işini bitirebiliyorlar.
  • Filmdeki binada geçen anlar, oldukça fazlaydı, 3-4 kişi feci şekilde ölmeliydi. Direk öyle kurtuluşlar olmadı yani.
  • Helikopterden bizim paraşütçülerin atlaması ve havada süzülmeleri beni benden aldı. Tamam film fantastik falan da bu garip olmuş :)
  • Güzel oyuncumuz Carly’nin Cybetronianların başını oradan gaza getirmesi de ayrı bir olay olmuş. Nasıl gaza getirdi de Optimus’un sağ salim kurtulmasını ( sağ eli gitti ama olsun :) )sağladı ?
  • Onu geçtim, o haliyle ana optimus’u nasıl defetti :D

Bu kadarcık, ilk filmler gibi idare ederdi. 3D yüzünden 8 puanı aldı benden IMDB’den :)