Film İzlenimim: " The Smurfs (2011) "

En son yazımı 1 ay önce yazmışım. Mikro blogging hizmetleri çıkıp her anı telefonla internete taşıyan ben blogumu unutuyorum desem yeridir. Son zamanlarda yazdığım yazılara bakınca sadece sinema filmlerini kritik eden blog haline dönüştürmüşüm ki 0nu da biraz önce bahsettiğim gibi 1 ay önce yapmışım. Gerek yeni filmlerin olmayışı gerekse hayatın yoğun geçişi yüzünden sürekli erteliyorum bu blog tutma olayını. Kısmet bugüne imiş. Evet, bir film ile karşı karşıyayız. Film demek ne kadar doğru gerçi, animasyonlu film :P diyelim … Şu aralar 3D’nin moda olduğu günümüzde The Smurfs de 3D etiketi ile sinemalara giriş yaptı. Trailer’in çıktığı ilk günden beri takip ettiğim filmi sonunda bugün izleme şansım oldu. Daha önce edindiğim felsefeyi de unutmamak gerek, film ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar reklamı yapılırsa yapılsın veya traileri ne kadar mükemmel olursa olsun beklenti içerisine girmemek lazım. Bu nedenledir ki uzun zamandan beri beklesem de pek beklenti içerisine girmeyerekten gittim. İyi de yapmışım. Sizlerin de tahmin edebileceğiniz üzere koskoca sinema salonu çocuklardan oluşuyordu ki bu çok doğal. Şahsen 90’lı yılların çocuklarına dahil olan bizler bile izlediğimize ve şu an da izlenebilip üzerine de filmi çekildiğe göre … Salona giriş yapmak ayrı bir olaydı, anne babalar, heyecanlı çocuklar, mısırlar kolalar … Ben bile heyecanlandım desem yeridir. Gözlük dağıtımı yüzünden geciken sinema salonuna giriş ile film aslında bayağı geç başladı. Aslında bunu planlayarak da yapıyorlardır diye düşünüyorum. Yerleri aldıktan sonra filmimiz başladı. Bundan sonrası spoiler içerebilir diyerekten kısa kısa yazmaya başlayayım ben. Hafif 3D şölen ile başladı. Leyleklerin üzerinde 2 şirin ile uzaktan köye giriş. Şöyle bir düşününce gayet iyi düşünülerekten o heyecanı yaşattı. Aynı çizgi filmdeki gibi işte :) Ardından da maceralar başladı … Film üzerinde dikkatimi çeken noktalardan bahsedeyim :

  • Aşırı reklam vardı. Sony iyi güzel hoş yapmıssın da bu filmi, her yere de reklam konulmaz ki ! Bilgisayarlar / Monitörler / Taksi üzerinde reklamlar da dahil !
  • Bi’ aralar almayı düşündüğüm Parrot AR.Drone filmde vardı. Hem de bayağı bayağı yerde. Bunu nedense reklam olarak görmedim ama şahsen bi’ kez daha almayı düşünmedim değil.
  • Çocuklar için olduğundan mıdır bilinmez ama insanlık namına sürekli hayata / insanlara yönelik mesajlar veriliyordu film boyunca.
  • Gargamel ve Şirinlerin kapışmaları - Şirinlerin dünyaya gelişi vs vs komik öğeler içeriyordu.
  • Son sahne görsel olarak 3D sahne içeriyordu. Şimdi bunun da hakkını yememek lazım. Asa etrafında dönen şirin baba, önünüze kadar geliyordu.
  • Şirin babanın o aletten nasıl kurtulduğunu da anlamadık aslında :) Diğer şirinler dışarıda mücadele verirken bizimkisi çat diye kapıdan çıkıverdi …
  • Filmin sonu da güzel bitti, yeni şirinler kasabasının inşaası fotoğraf fotoğraf perdeye aktarıldı.
  • En sonunda da Gargamel’e ne oldu derken kapanışı yaptık.

Uzun zaman aradan sonra tekrardan sinemaya gitmek güzel oldu diyerekten başka bir yazıda görüşmek üzere. Ha bu arada IMDB’den 8 verdim ;)