Film İzlenimim: " The Fighter (2010) "

Eğer sevgiliniz yoksa sevgililer gününde yapılacak en iyi işlerden birisi de arkadaşlarla takılmak olsa gerek. Geçen yıl bloktan ayrılan Kaan bu dönem hafta içi Ankara, hafta sonu da Denizli arasında mekik dokuyacakken; ders kayıtları, askerlik işleri derken uzun süredir görüşmüyorduk. Bu hasreti sevgililer günü ve kandilin aynı güne denk gelmesi ile giderme düşüncesiyle önce PES 2011 oynama düşüncesi geldiyse de Samet’in de aramıza katılacağını varsayarak sinemaya gidelim dedik. Armada’da önce film seanslarını ve filmleri süzgeçten geçirerek gidilebilecek en iyi filmin ” The Fighter ” olduğunu karar verdik. IMDB’den 8.1 gibi bir puan alan film iyi olur düşüncesi ile biletler alındı; yemek eşliğinde muhabbete dalındı. Malum, sevgililer günü olduğundan özellikle bu filme gitmek yerine sinemada 2 tane sevgili ile gidilebilecek film vardı. Bunlardan birisi ” Aşk Tesadüfleri Sever ” diğeri de ” İncir Reçeli ” idi, gerçi İncir Reçeli’nin konusu nedir, ne değildir hala fikrim yok … Sevgililer günü olduğundan seans sadece bize özgüydü. 3 kişi koca salonda filmi izleme keyfini yaşadık. Şu aklıma geldi, salonda kimse olmasa dahi film oynatılıyor sanırım … Film sırasında da Vodafone’un reklamı da gayet başarılı idi onu da belirtmeden geçmemeli. Filmin isminden de anlaşılacağı üzere aksiyon dolu bir film olduğu aklımıza gelse de meğersem öyle değilmiş. Biyografi / Dram filmi imiş. Gerçi bunu filmin sonlarına doğru anladım ya … Spoiler içerik başlıyor ( sonra farkettim ki, spoilerlik bir şey yazmamışım ) diyerekten maddeler halinde sıralayalım :

  • Film hiç güzel değildi. Ya da ismin dolayı yanılgıya düşüp ardından da hayal kırıklığı uğramam.
  • Filmin ilk seansında sıkıldım, uyumaya yeltendim ama uyuyamadım, salon boş olunca değişik oldu :)
  • Filmin ikinci seansı ilkine nazaran daha heyecanlı idi.
  • Filmde anne ve çocukları ki, 5-6 tane kız vardı, onlar nasıl çocukları anlamadım gitti. Film bir de gerçek hayattan esinlenerek yapılmışmış.
  • Gerçek hayattan esinlenerek yapılmış yapılmasına da, öyle filmi çekilecek bir hayat da değil şahsen. Bir çekiciliği / özelliği yok. Ne yani keş bir adamın hapse girmesi çıkması sonra da kardeşini çalıştırması mı olay ?
  • Yazacak bişi de bulamıyorum …

IMDB’den 1 puanı vererekten izlediğim en kötü filmlerin arasına koyuyorum :)