Film İzlenimim: " The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader "

Yabancı kaynaklı, yeni çıkan filmler artık 3D adı altında pazarlanmaya başlanıyor. Tamam, film sektörü adına güzel bir şeyler oluyor ama madem 3D ekini koyuyorsun filmin isminin sonuna, bari 2-3 yerde kullan 3D’yi.Narnia ile daha da netleşti bu düşünce kafamda. Animasyon filmleri dışında 3D’yi kullanıp da, bu film 3D idi diyebileceğim malesef film yok. Reelde çekilen filmlerdeki 3D anlayışı sanırım karakteri ilk boyuta, arka planı da ikinci boyuta atmak. Bu ” fokus ” özelliği değil mi ? Süper bir giriş yaptıktan sonra gelelim film izlemimime. Uzun zamandan beri sinemaya gitmiyordum. Böylece Armağan ile birlikte Kentpark AVM ( Bu AVM’nin sinemasını nedense seviyorum. Önceden ucuzdu. Gelmeye alıştık. Fiyat arttı, hala geliyorum. Aslında seviyorum da, CEPA kadar kalabalık değil, sessiz sakin bir AVM ) yollarına düştük ve bu hafta içerisinde gidilebilecek en mantıklı seçimin Narnia’dan yana olduğunu düşündüm. Hala da düşünmekteyim. Tamam filmi beğenmemiş olabilirim ama diğerleri bundan da kötü diye tahmin ediyorum. Gelelim sonrası spoiler içeren anlatımıma :

  • Yukarıda bahsettiğim gibi, 3D adına bir şey yoktu.
  • Seriyi bilmeyenler için sıkıntı yaratacak bir durum yok gibi. Sadece aslanın öldüğünü bilmeleri yeter gibi :) Film bu açıdan izlenebilir. İlk kısımları sıkıntılı geçse de sonlarına doğru film canlanmaya başladı.
  • Şöyle bir düşündüm de diğer serilerini pek hatırlayamıyorum ama bir noktada başlaması ve o noktada bitmesi özelliği hoşuma gitti.
  • Deniz iblisi ile savaştıkları sahne geldi aklıma misal. Orada hiç kimse korkusunu düşünmesin, kullanılıyor dedi bizim Lord. Sanki tek korkusunu düşünen bizim kral mı sadece ? Diğerleri zaten odun :D
  • Misal kılıçları bulma kısımları. 7 kılıç toplanması gerekiyor, iyi güzel hoş ama o kadar film saatine 6 tane kılıcı çok basit yerlere serpiştirip, hatta bir yerden 2-3 tanesinin bulunması saçma olmuş gibi. Yapıyorsanız tek tek kılıçları güzel noktalara gyerleştirin. En sonuncuyu neden adaya koyuyorsunuz ?
  • Filmde çocuk kitlesine hitap eden şeyler hoşuma gitti misal. Ne olursanız olun, kendiniz olun tarzı mesajlar …
  • Filmin aslında eleştirilecek pek bir noktası yok gibi. Hani tamamen çocuklara göre yapılmış ki zaten salon çocuğunu getiren anne ve babalar sayesinde bir hayli dolu idi :)
  • Ama son sahneye diyecek lafım yoktu, ne alakaysa Hz.Musa’nın denizi ikiye yarışı olayları falan geldi aklıma.
  • Çok çocuk vardı.

Film fantastik falan, güzeldi :) Özellikle film sırasında çocukların orjinalliği bambaşkaydı. Böyle, bişi olunca bağıran, yorum yapan … Komik, güzel :)