Film İzlenimim: " Snow White and the Huntsman (2012) "

Pamuk Prenses ile ilgili film yapmak her babayiğidin harcı değildir Madagascar 3 animasyonuna ( evet severim ben ) bilet alacakken ( ki bu filme de bilet alma fikri, sinema salonları arasında en çok bilet alınan salon olmasdır ) önümüzdeki çocuk yoğunluğu ile tekrardan düşünüp sıranın bize gelmesi ve ani karar değişikliği ile ” Snow White and the Huntsman “ı seçmemiz. İtiraf etmeliyim ki, filmin ” Pamuk Prenses ” filmi olduğununa dair hiçbi’ fikrim yoktu. Hikayeyi zaten hepimiz biliyoruz, ama gel gör ki bunu film haline getirmek … Filmin ilk seans sonrasında yaptığım şey IMDB’de ” 1 ” puanı basmak oldu. Tamam, sonuçta çocukluğumuzda en sık duyduğumuz hikaye olunca ister istemez beklentiler yükseliyor,  fazlaca benimsenen hikayenin film haline getirilmesi ve sonrasında gelen hayal kırıklığından olsa gerek bu 1 puan. Her ne kadar filmin sonlarına doğru hareketlenip ” neden 1 verdim lan ” diye kendimi sorgulamaya başladım ama iş işten geçmişti.

  • Günümüz teknolojisi ile yapıldığından efektler iyiydi. ( 3D neden yapmamışlar, bundan ötürü kendilerini tebrik ediyorum )
  • Filmdeki ” 3 ” olayı da ayrıca vurgu yapılan şeylerden birisi idi. Filmin başında - ortasında ve sonunda damlatılan 3 kan damlası olayı bitirdi :)
  • Thor’daki Chris’ciğimi görünce hele hele bu filmdeki rolünü de görünce. Abi, adam sert komik rolleri neden yapıyor anlamadım. Aaaa, Avengers’i de unuttum bak.
  • Şu an hatırlamadım da, filmdeki bi’ sahnede yanımdaki abinin sıçraması ile gelen gülme krizimi söylemeden geçemeyeceğim.

Şunu buradan belirtmeliyim ki sinemada izlenecek film değil. Beğenmedim şahsen. Ama onun dışında; 7 cücelerinden, elmasına, karanlık ormanından, öpme olayına ( öpme olayı, ahahha ) kadar her şeyi filme aktarmışlar. Ne bileyim daha başarılı olabilirdi bence.