Film İzlenimim: " Skyfall (2012) "

Bu haftaki ikinci sinema filmi ise yılların James Bond serisinin 2012 versyonu olan ” Skyfall ” oldu. Beni kendine çeken diğer şey de IMAX salonunda gösterime girmiş olmasıydı. 3 gündür biletleri internet üzerinden takip etmeme rağmen yer bulamamam da çabası diyerekten Pazar günününe bileti aldım. Bi’ haftasonu klasiğim olarak en az 12.00’ye kadar uyuma merasimi sonrasında Ece ile planladığımız brunch için yollara düştüm. Ankara’da yaklaşık 6 yıldır bulunmam ve aklıma gelen:

Sorusu üzerine gelen mentionlar açıkcası pek iç açıcı değildi. Yapılmaz cevaplarından başka yapılır cevabı göremedim. Ben inanıyorum, bence vardır bir yer ya :) Neyse ... Günümüz teknoloji nimeti olan, çoğu kişinin de hava atmak amacı ile ota boka check-in yaptığı **Foursquare**'i kullanalım dedim ve GOP'da " [Cafemiz](https://foursquare.com/phyesix/checkin/50965501e4b0578aaf4c8c88) "adlı mekanı bulduk, düştük yollara. İlk izlenimimi soracak olursanız süperdi ve film izlenimime yazma sebebim de bu aslında. Herkesin gitmesi gereken mekanlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Özellikle de bina yapısı, bahçesi ile görülmeye değer. **_Zaten geri kalan özellikleri anlatmaya gerek yok, gidin görün_** ... Buradan sonrası spoiler diyerekten başlamak gerekirse:
  • Filmin aklımda kalan en önemli şeyi sanırım jenerik ve Adele’in Skyfall parçası olsa gerek. Parça eşliğinde görsel bi’ şölen izledik. Bu şölen esnasında da film jeneriği girdi ki ne oluyoruz lan oldum. Değişik bir tarz yapmışlar ve olmuş gibiydi de. En azından beğendim.
  • Film direk İstanbul sahnesi ile başlıyor ki aklımda kalan Kapalıçarşı sesleri oldu resmen. Eşşoğlu eşşek, hop hop sesleri gülümsemeye sebep oldu evet :)
  • Bizim 007’nin ölmemesi açıkası hala aklımda, nasıl ölmedi o anlamadım … Hadi onu geçtim bu tip kesik sahneler çok fazlaydı, acaba diğer filme mi saklıyorlar, flashback mi yapacaklar anlam veremedim. Mesela bizim kötü adam o cam kafesten nasıl kaçtı ? Hacklediği sistem otomatik olarak kapısını mı açtı, hadi o muhafız onu nasıl öldürmedi o da ayrı konu neyse fazla ayrıntıya takılmamak gerek …
  • Yer altından 007’nin kötü karakteri kovalama esnasında bir yerin patlaması ve ardından gelen metro açıkcası ağzımı sonuna kadar açtı. Sahne, sesler, görsellik güzeldi; etkileyiciydi.

Kısacası güzel bi’ film olmuş. IMDB’den 7 verdim :)