Film İzlenimim: “Deadpool (2016)”

Filmdeyken aklıma şu geldi… Herhangi bir çizgi roman takip etmişliğim yokken nereden geliyor bu Marvel/DC dünyasının filmlerine gitmek? Neyse bu sorunun cevabı halen bende yok, hatta bi’ ara dijital olarak takip etsem mi düşünsem de başarısızlıkla sonuçlandı. Belki de tam gaza gelemedim bilmiyorum. Bu olayı bi’ kere daha deneyeceğim, başarılı oldu oldu … Neyse film öncesine gelecek olursak… Aras ile birlikte Ankamall - IMAX seansına gidelim dedik. Haftasonu gereken bilet ayarlamalarını yaptıktan sonra bekledik Pazartesi’yi. Hem kalabalık olmayacak, hem de Pazartesi sendromundan uzaklaşacaktık ki nitekim de öyle oldu. Aslında sinemaya Pazartesi gitmek gerekiyor, yani bence. Haftaya güzel bi’ başlangıç yapmak için… İş çıkışı Ankamall’de buluşup bi’ karnımızı doyuralım dedik. Arasla ikidir sinemaya gidiyoruz ve ikisinde de Carl Jr’s den hamburger alıp yiyoruz. Bana bu hamburger olayları saçma gelmeye de başladı zaten, fast food kategorisindeki bu yiyeceklere neden 20 - 30 TL arasında ücret ödüyorum abi? Zaten leş, neden? Her ne kadar sırada bundan Aras’a bahsetmiş olsam da geri de çevirmedim… Sohbet muhabbet geyik, zamanı bekleme derken geldi çattı. Aldık biletlerimizi beklemeye başladık. IMAX olduğundan mı bilmiyorum ama bu sefer sanki daha az reklam gösterdiler gibi. Cinemaximum acaba insanların sesini duydu da azalttı mı bu süreleri? Siz de biliyorsunuz, reklam sürelerinin uzunluğuyla ilgili baya bi’ şikayet var… Azıcık reklam azıcık da trailer derken filmimize giriş yaptık. O değil de IMAX ‘de film izlemek çok güzel değil mi? Neyse gelelim spoiler alanına:

  • Filmi genel itibarı ile çok başarılı buldum. İlk sahnesini, olaylara girişi, anlatışlar falan … Bence mükemmeldi.
  • Deadpool ve taksici arasındaki muhabbetler güzel değil miydi?
  • Bildiğin güldük bea, güldük ama, iyi güldük güzel güldük…
  • Arada bir çok espri kaçırdım biliyorum, sektörü bilmediğimden mi diye düşündüm… Hani espri kaçırdığımı nereden anladım? Salonda bazı kısımlara bi’ kaç kişi deli gibi güldü ve bu olay ara ara oldu. Hani dikkatimi çekti.
  • Hello Kity?

Abi işte şu özetleri geç yazdıkça ne yazacaktım ki diye düşünmeye başlıyorum. Neyse, filmi izledikten 1 hafta sonra değil de gecesinde yazma alışkınlığı edinmek lazım. Puanım: 8/10