Film İzlenimim: "Captain America: The Winter Soldier (2014)"

Artık eskisi kadar sinemaya gitmediğimden midir yoksa bloga yazı yazmayı bıraktığımdan mıdır bilmiyorum ama tekrardan film izlenimlerimi yazmaya başlasam iyi olacak gibi. Bu hafta, Marvel serisinin en uzun ikinci filmi olan “Captain America: The Winter Soldier” vizyona girdi. Hazır Cuma günü içmeye çıkmamışken ben de değerlendirmek istedim. Geçen aylarda Cinemaximum sinemalarının biletleri Mybilet üzerinden alınıp Marsgate üzerinden satılmaya başlandı. Bu film için Kentpark Prestige sinemalarını seçtiğimden bileti doğal olarak Mybilet üzerinden almaya çalıştım. Tam alacakken Paypal üzerinden satışlarda “ki nedenini hala anlamış değilim” 5 TL’lik bi’ indirim ile almak istedim ama alamadım. Çağrı merkezini konu ile ilgili bigilendirdim ama nafile … Buradan sonrası da spoiler içerebilir diyerekten artı ve eksileri sıralayalım:

  • Film çok klişeydi be.  kahraman gel, Amerika’yı kurtar. Ya ne bileyim, mesela Winter Soldier kimdi neciydi ben hala anlamadım. Şöyle özet geçselerdi fena mı olurdu ?
  • 3D mi … YOK.
  • Türkiye gündeminin etkisinde çok mu kaldım bilinmez ama paralel yapı işlenmişti :) SHIELD’in içerisinde paralel yapı, derin devlet temaları işlenmesi de fena değildi sanki.
  •  Son gemiye çipi yerleştirirken Captain America’nın yediği kurşunlara rağmen sonradan o kadar savaşıp etmesi de ayrı bi’ olay. Kurşun geçirmiyor muydu ?
  • Konsey toplantısı sırasında yaşlı kadından Scarlett dönüşümü fena olmamıştı.

Baktım da aklımda pek bir şey kalmamış bile. IMDB’den 10 üzerinden 5 verdim