Film İzlenimim: Avatar (2009)

Evet, uzun bir aradan sonra tekrardan sinamaya gidebildim. Daha doğrusu uzun zamandan sonra tekrardan sosyalleşebildim demek daha iyi olur sanki :) Her neyse, Avatar filmini duymussunuzdur büyük ihtimal. Perşembe günü vizyona girdi, benim de ancak dün ( 19.12.2009 ) izleme fırsatım oldu.

Film yorumumu yapmadan önce filmin 4 yıllık bir süreçte çekildiğini ve milyonlarca dolar harcanan bir yapım olduğundan bahsetmek istiyorum. Filmin yapımcısı ” James Cameron ”, bu adam da kim diyecek olursanız şu bizim meşhur Titanic’in yapımcısı aynı zamanda. Aldığım bilgilere göre de, James Cameron’un çocukluk hayaliymiş bu filmi vizyona dökebilmek. Yada en büyük isteği demek daha doğru olur. Film hakkında aslında fazla spoiler vermek istemiyorum. Şahsen filmin ilk seansı güzel değildi. Hani sıkıldım desem yeridir. Ama ilk seansta, filmin konusunu izleyiciye aşıladılar. Orada neden bulunduklarını, neler yaptıklarını, kabileyi … Aslında ben de öyle çok araştırarak gitmedim filme. Neden çekilmiş, konusu neymiş vs vs, çünkü öyle yapınca ister istemez bir ön yargı oluşuyor ve bunu kıramıyorum. İsterse dünyanın en iyi filmi olsun … İkinci seansında da işler çok değişti. Hatta öyle bir değişti ki, ağzım açık izledim desem yeridir. Dışarıdan uzaylı filmi gibi görünse de içinde aşk konusunu, insanlık kavramını işleyecek kadar da zengin bir çekim olmuş. Aslında yazmak istediğim çok şey var ama yazamıyorum. Neyse filmi genel olarak incelemek gerekirse gidilmesi / izlenmesi gereken bir film. Şimdi biraz ayrıntıya girelim ve gözüme çarpan yerleri sizlerle paylaşayım :

  • Aslında gözüme çarpan pek bi eksiklik olmadı ama son kısımlarda baya baya eksiklik vardı. Hani gemiden, bizim komutanın sağ kurtulması, ardından baş kahramanımızla kapışmasında gerçekleşen olaylar …
  • Filmden 3 boyut olarak pek haz duymamam. Bizim elemanların bulunduğu yerdeki monitörler, teknolojik aletlerin gösteriminden başka sanki 3 D kullanmamışlar gibi. Elbetteki genel olarak baktığımızda güzel ama, ne bileyim, daha fazla katılmalı, daha fazla 3 D olmalıydı bence. Çok daha güzel olurdu.

Şimdilik bu kadar diyerekten. Gidin izleyin, tavsiyemdir. Avatar’a IMDB’den 9 veriyorum …

Not: Ohaaa, IMDB Top 250 film listesinde 51. sırada. İlk 10 ilk 5’e doğru gider sanki :)