Bing xRank (Popüler aramaları izleme)

Bugün sizlere Microsoft’un yeni arama motoru Bing’in xRank servisi hakkında bahsetmek istiyorum. Şu Google’ın PageRank’ı ile karıştırmamak lazım bunu. Bu sistem ünlü kişilerin (film yıldızı,müzisyen vs … ) Bing’deki aramalarını baz alarak istatistik tutan bir servis, kim kullanır bilmiyorum ama ünlüler arasında kıstas olarak alınır, ileride senin xRank’ın benimkinden düşük tarzında atışmalar olursa hiç şaşmam yani :) Konu ile ilgili olarak Microsoft’un sitesinden açıklama :

xRank önemli kişileri izler ve sizin için bunları düzenler. Film yıldızları, müzisyenler ve diğer ünlüler için yapılan Bing web aramalarını sayıyoruz. Daha sonra bulgularımızı bir derecelendirme formülüne dahil ederek dünya çapında en çok aranan kişileri belirliyoruz. Sonuçlar belirli bir zamanda kimin popüler olduğunu ve kimin gözden düştüğünü gösteriyor! xRank kullanarak yapabilecekleriniz:

  • Arayın. Bize bir ad söyleyin ve size onun kim olduğunu ve derecesini söyleyelim.
  • Öğrenin. Bir biyografiye gözatın veya ilgi duyduğunuz kişiyle ilgili en son haber manşetlerini alın.
  • Keşfedin. Bir ünlünün en son videolarını, resimlerini, filmlerini, albümlerini ve daha fazlasını keşfedin.
  • İlişkilendirin. İnsanlar arasındaki ilişkileri öğrenin. xRank sayfasının en altındaki küçük fotoğraflar size ilgilendiğiniz kişinin iş ilişkilerini, arkadaşlarını, düşmanlarını, romantik ilişkilerini gösterir.
  • Tarayın. Derecelendirmelerle ilgilinizi çekecek adlar arayın. Ok simgeleri bunların derecelerinin trendini gösterir. Listenin en üstündeki hareketlilik en altına yakın hareketlilikten daha fazla anlama gelir.
  • İzleyin. xRankGeçmiş grafiğinde bir kişinin son altı aylık popülerliğini izleyin. xRankGeçmişi grafiğinin altında, en fazla harekete neden olan aramaları bulabilirsiniz. Bunlar, kişinin xRank popülerliğinin zirveye ulaştığı günde kullanıcıların yaptığı gerçek aramalardır.
Not

Henüz dünyadaki her türde ünlüyü izlemiyoruz, ancak bu konuda çalışıyoruz.