Asım Arslan Hakkında

Çok uzun zamandan beri yazmak istediğim ama bi türlü yazma fırsatı bulamadığım yazıyı görüldüğü üzre sonunda yazabildim: ” Asım Arslan “. Tam olarak ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama ders bitimi sonrasında tipik öğlen yemeği için yine yemekhaneye giderken Asım Arslan’ı gördüm. Aslında daha önce haberim dahi yoktu. Takım elbiseli bir adam, yemekhane içerisinde stand açmış, kitaplarını oraya dizmiş ve kendi kitabının tanıtımını yapıyordu. Bu olay bana öyle farklı geldi ki, ne bileyim, o günkü ruhsal durumumdan da kaynaklanabilir. Bir yazar, bizleri bilgilendirmek, bişilerden haberdar olmamızı sağlamak için neler yapıyordu. İçimden orada oturup saatlerce konuşasım geldi Asım Arslan’la. Her öğrenciye birer brojür dağıtıyordu. Ben de aldım o broşürlerden bir tane. Hemencecik okumaya tutuldum ve bir çırpıda bitirerekten o kağıdı blogda konu etmek üzerine saklama kararı aldım. Yukarıda da bahsettiğim gibi, ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama bu broşüü özenle sakladım ve yazacağım dedim ve yazdım !

O broşürden 1-2 alıntı yapmak istiyorum sizlere :

  • Çok az kitap okuyan bir toplumuz. Yazar Asım Arslan, kitabı halka sevidrmek, okur sayısını çoğaltmak amacıyla Türkiye genelinde ” Kitabı okurun ayağına götürmek kampanyası ” başlatmıştır.
  • Asım arslan, çeşitli nedenlerle kitap alamayan geniş halk kitlelerinin kitabı daha ucuza almalarını sağlamak için, aracısız satış yapmakta, il il, ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolaşarak toplumun her kesimine ulaştırmaya çalışmaktadır.

Elimdeki broşür Asım Arslan’ın ” Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük ” sömürüsünü anlatan bir araştırma. Elimdeki bilgilere göre 73. basımda ve fiyatı da 10 TL, hadi onu geçtim, imza günlerinde %50 indirimli, yani 5 TL … Ayrıca ünlüler de kitap hakkında yorumlarda bulunmuşlar : Emin Çölaşan:

… Kimdir bu Asım Arslan ? Eski kaymakandır. ” Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük isimli güzel kitabın yazarıdır.

Ben burada yazımı sonlandırayım.