Anamorfoz Nedir ?

Bakış açısına göre değişen bir sanattır anamorfoz. Bakış açısı demek yanlış olur sanırım, sadece tek noktadan bakıldığında işe yarayan sanat demek daha doğru gibi … Kardeşim bu nerden çıktı diye soracak olursanız bilmiyorum. Şahsen gördüm hoşuma gitti, sizinle paylaşmak istedim. Aslında daha önce paylaşacaktım ama bugüne kısmet oldu :) Aşağıda da yarı bilimsel açıklamasını bulabilirsiniz :

Belirli bir noktadan veya özel bir ayna / lens kullanılmadan bakıldığında eğreti görünen, ancak bu şartlar yerine getirildiğinde anlam kazanan resim / çizimlere anamorfoz deniyor.

Gelelim konuyla ilgili sanat eserlerini görmeye. 11 / 25 Mart 2007 tarihlerinde ekibini de yanına alan İsviçreli sanatçı Felice Varini, Cardiff Bay Barajı‘nda 50,000 dolara mal olan, 3 kilit için 3 elips başlıklı, görenleri büyüleyen halka açık sanat eserini oluşturdu. 3 adet içiçe elips oluşturmak için yerleri, duvarları, direkleri, metal iskeletleri sarıya boyayan Felice, sonunda mükemmel görüntüyü yakaladı. Buyrun sırasıyla tek bir noktadan bakış - farklı noktadan bakış açısına göre değişen sanat eserleri : [nggallery id=11]