Adam Olacak Çocuk vs Şahane Çocuklar

Başlığı nasıl atsam diye çok düşündüm ama bulamadım açıkcası. Hepiniz ” Barış Manço ve Adam olacak Çocuk programı”nı biliyorsunuzdur. Tamam yeni nesil bilemeyebilir ama 90’larda çocukluğunu yaşayanlar biliyorlardır. Barış Manço televizyon karşısına çocukları bir kürsü üzerine çıkarır, sorular sorar, şarkılar söyletir, onlarla muhabbet eder. O zamanlarda o programa çıkmak popülerdi diyerekten yazı yazacaktım ama Ekşi Sözlük’teki bir arkadaş çok iyi açıklamış :

pazar günleri kaçırmadan keyifle izlediğim bir programdı. benim çocukluğumda bu programa katılmak çok da popüler bir durumdu, bir çok arkadaşım katılmıştı. biz de anneannemle beraber benim adıma mektuplar yazar gönderirdik (ya da anneannem bana öyle derdi) ama nedense hiç katılamamıştım. her hafta bir sonraki pazar günü o küçük platformda benim olacağımı düşünür, ufacık boyumdan dolayı mikrofonu ayarlamaları gerekeceğini fark eder, sonra da hangi şarkıyı söyleyeceğimi ve sorulara nasıl cevaplar vereceğimi planlardım.

Küçük bir giriş ve Adam Olacak Çocuk hatırlatmasından sonra şimdi de Şahane Çocuklar programından bahsetmek istiyorum. Bu sabah televizyonu açıp kanalları gezerken bu programa rastladım. Program Kanal1’deydi ve sunuculuğu da İnci Türkay üstlenmişti. İnci Türkay’ı tanıyorsunuzdur. Bir zamanlar Sihirli Annem dizisinde rol almıştı. Sizi bilmiyorum da bence çok iyi olmuş. Hani çocuklarla güzel anlaştığını düşünüyorum. Bütün çocuklar da seviyordur sanırım. Programın formatı aynı “Adam Olacak Çocuk” gibi. Programa çocuklar geliyor, kürsü üzerinde şiir okuyor muhabbet ediyorlar. Bir an gözüme Barış Manço geldi. Umarım bu program uzun ömürlü olur diyerekten Kanal1’i bu konuda tebrik etmek istiyorum.