2012 (2009) Film İzlenimim

Şu aralar 2012’dir Maya’lardır gidiyor. Ne zamandan beri de sinemaya gitmemişken, 2012 de yeni çıkmışken ( 13.11.2009 ) … Sosyal ağlarda ( FriendFeed ) 2012 hakkında olumlu ve bir o kadar da olumsuz yorum aldım. Gitmeli mi gitmemeli mi ikileminden sonra gitmeye karar verekten aldım biletimi. Hatta Ömer abi’nin şu sözü: ” Bu Roland Emmerich süper fragman yapıyor fekat filmler dökülüyor. ” gerçekten de doğru. Özellikle gitmeme ikilemime sebep olan bu sözdü :D Film, Maya medeniyetinin 2012 yılında dünyanın yok olacağı söylentisinin doğru çıktığı ve o gün neler olacağını konu ediyor. Zaten bu tip filmlerde bir aile, birey konu edilir; onun üzerine film döner ya, aynen bu da öyle. Bu filmde de bir aile ve o ailenin nasıl kurtulduğunu konu etmişler. Güzel de etmişler, zaten başka ne olabilir ki … Gelelim filmin olumlu / olumsuz / eksik kalan yerlerine. Film başlarında Maya medeniyeti, onların bu teorisi hakkında kısa bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyordum fakat yapmadılar. Filmin birinci eksikliği bu olsa gerek. Ya tamam biz bunu bilerek filme gidiyoruz ama filmde bunu konu etmek daha güzel olurdu bence. Ama filmi genele vurmak istersek idare ederdi. Hani 10 üzerinden kaç alır diye soracak olursanız 6 - 7 iyi gider diye düşünüyorum ve imdb’de de 7 verdim zaten.

  • Filmde arabayla kaçış sahnesi vardı, kamera üstten gösteriyordu caddeleri ve arabayı. O an kendimi GTA’da zannettim. GTA’daki gibi çekim ve grafik vardı. Örneğin kaçış sahneleri çok abartılmıştı. Araba’yı ön plana alarak şehrin yıkımını göstereceklerine direk şehri, nasıl yıkıldığını gösterseler bence daha güzel olurdu.
  • Dünya’daki hayvanları gemiye götürmeleri hoşuma gitti açıkcası. O sahne gelir gelmez Nuh’un Gemisi geldi aklıma.
  • Uçak kaçışları da yok mu, onlar da beni benden aldı. Araba fuarı için havaalanında bekleyen kargo uçağını kaldıracaktı bizimkiler. O kadar büyük uçağı nasıl kaldırdılar, ettiler hala aklım almış değil. Uçak kalkış esnasında yere doğru gidiyordu, paşalarım çat diye havaya kaldırdı uçağı.
  • Bir de kaçış için kullanacakları gemiler. Bizim elemanların bulunduğu geminin kağısı bir türlü kapanmadı. Dalga geldi, yerle bir etti ortamı, bizimkiler kapıyla uraşıylarlar orasına eywallah. Ama diğer gemiler neden o gemiyi bekliyor kardeşim. Basıp gitsinler onlar. Diğer gemiler de yolcu aldı, ett, tamam da beklemeyin kardeşim o gemiyi, basıp gidin.

Hele o son bölüm yok mu. Orada bence adam ölmeliydi kardeşim. Aleti dişlilerin arasından çıkarıp fırlattı ya. Orada ölmeliydi bence o, ya boğularak ya ezilerek falan … Öyle daha iyi olurdu bence, hem mutlu hem hüzünlü son :D Fazla ayrıntıya girmeden, güzeldi ya, o kadar da kötü değildi film. Efektler falan hoş … Yer yer hüzünlendim, gözüm doldu … Gidilip izlenecek bir film :)